Måleutstyr innenfor elektro

Selskapet har en rekke instrumenter som benyttes for å avklare status på det elektrotekniske anlegget

HT GSC60 installasjonstest og energianalyse

Med farge touchskærm, Wi-Fi og data i skyen

Komplett installasjonstest, avansert jordplatemåling og ekte energianalyse med tydelig farge touchskjerm. Instrumentet har Wi-Fi kommunikasjon og betjening via Android eller iOS telefoner/Tablets og gratis lagringsplass i skyen. HT GSC60 er verdens første komplette installasjonstester og energianalysator med farge touchskjerm, som gjør navigasjon, test og navngivning av målinger og kommentarskrivning enklere.

Betjening og grensesnitt: Med GSC60 har man mulighet for å skrive kommentarer til lagrede tester direkte på den store farge touchskjermen. Kommunikasjon via innebygd Wi-Fi mot Smartphone eller Tablet (Android og iOS) gjør at det er mulig å se målinger online, zoome på kurver og grafer, lagre skjermbilder, sette energilogginger mm. I tillegg kan målingene lagres i skyen og umiddelbart åpnes fra kontoret. Der er ingen grund til at skulle hjem og tømme hukommelsen på kontoret med HT GSC60. Det gør også at kunden kan modta sin målerapport kort tid etter endt måling.

Installasjonstest:
HT GSC60 kan teste har i tillegg både type B jordfeilbrytere, innebygde sikringstabeller og kontroll av I2t energiforbruk.

 • Lavohmsmåling med 200mA – for måling på beskyttelsesleder og utjevningforbindelser.
 • Isolasjonstest 50, 100, 250, 500 og 1000V – for måling av isolasjonsmotstand.
 • Loop/sløyfe impedans fase/fase, fase/null og fase/jord, med direkte visning i ohm og beregning av
  Kortslutningsstrøm i A og kA. For beregning av Ik min og Ik maks.
 • Med adapter IMP 57 kan man måle lave impedanser i mΩ og høye kortslutningsnivåer opptil 100kA.
 • Tester alle typer FI/PFI/HPFI jordfeilbrytere, type A, B, AC og selektive, 0/180° og viser direkte
  utkoblingstid, utkoblingsstrøm, Ub/berøringsspenning og jordmotstand.
 • Overgangsmotstand til jord 2-polet uten spyd og 3-polet med referansespyd (inkl.).
 • Jordmotstand/ledningsevne 4-polet med 4 spyd (inkl.)
 • Måler spenning, frekvens og fasefølge.
 • Minne til 999 målinger, med kommentarer direkte på touchskjerm.
 • Optisk USB port for PC kommunikasjon. Norsk programvare med eksport muligheter til f.eks. Excel.
 • Wi-Fi for enkel kommunikasjon med PC, Smartphone og Tablet.
 • Mulighet for tilkobling av temperatur-, fukt- og lux probe.

Energianalyse:
HT GSC60 gir helt nye muligheter for å overvåke spenning og utføre profesjonell energianalyse. Instrumentet kan også programmeres og avleses via Wi-Fi på Tablet eller Smartphone.

HT GSC60 er en spennings- og effektkvalitetsanalysator som kan brukes til lovgivningsmessige oppgaver for generell logging av forbruk – og feilsøking i forbindelse med motorer og lignende. Denne modellen gjør det mulig å logge 632 parameter samtidig i opptil måneder av gangen med valgfritt intervall. Instrumentet kan måle og lagre sann RMS verdier for både spenning og strøm, kW, kVAr, kVA, Power faktor, harmoniske – og måler selvfølgelig med 4 strømtenger.
Alle data lagres i det interne minne og kan overføres til PC ved hjelp av et medfølgende USB grensesnitt eller Wi-Fi – og etterfølgende analyseres og dokumenteres i den medfølgende programvare. Det er også mulig å kommunisere trådløst med Android eller iOS enhet hvor alle data kan avleses.

Instrumentet tilfredsstiller IEC 61010-1 KAT IV 300V, KAT III 350V (600V mellom input) og leveres komplett i veske med oppladbare batterier, 230V forsyning/lader, 4 stk. jordspyd, ledningssett til jordplatemåling, 4 stk. fleksible strømtenger 5-1000A AC, måleledninger, krokodilleklemmer, Norsk programvare, USB kabel, kalibreringssertifikat og brukerveiledning.

CA 6416 – Jordsystemstang KAT IV 600V

Raskt og sikker jordplatemåling med OLED display

CA 6416 er en jordsystemstang som blant annet benyttes til raskt og pålitelig måling av jordelektrodens overgangsresistanse. Det eneste kravet for å benytte denne metoden er, at du har en jordkrets å måle på, f.eks. på alminnelige el-installasjoner hvor jordingen er tilknyttet e-verkets jord, transformatorstasjoner eller el-master. CA 6416 har vanlig HOLD-funksjon, men også PRE HOLD-funksjon, som er raskere og mer praktisk. Når tangkjeften er åpnet, opprettholdes verdien av målingen automatisk i displayet uten å måtte trykke på HOLD-knappen for hver måling. Foruten å få raske måleresultater, kan jordelektrodens overgangsresistanse måles i normal drift, uten å bryte jordforbindelsen.

FLIR TERMOGRAFIKAMERA T540

FLIR har utviklet en helt ny T5xx serie i deres profesjonelle serie av termografikameraer. T5xx serien erstatter T4xx serien som har vært en bestselger i hele Skandinavia. FLIR T540 har en 464x348 pixel detektor og en følsomhet på <0,03˚C, og setter en ny standard for et termografikamera i denne prisklasse. FLIR T540 har mange smarte funksjoner for de som jobber profesjonelt med termografering. LCD skjermen er hele 4”, og selvfølgelig med touch betjening slik at kameraet blir enkelt og intuitivt å betjene i kombinasjon med det nye meny system.

FLIR T540 er perfekt ergonomisk oppbygd fordi selve kameradelen med linse kan dreies i forhold til resten av kameraet. Uansett om du skal termografere høyt eller lavt, kan du alltid finne den korrekte vinkel i forhold til objektet.

Skarpe termografibilder er et krav når du skal utføre profesjonell termografering. FLIR T540 gir deg alle muligheter for å få skarpe bilder. Det finnes tre forskjellige kvalitetslinser til kameraet – 17 mm/24˚ (normal linse), 10 mm/42˚ (vidvinkel linse) og 29 mm/14˚ (tele linse). Som noe helt unikt finner kameraet selv ut hvilken linse som er montert og der kreves derfor ingen kalibrering med den enkelte linse. Kameraet har hele 4 forskjellige fokus programmer som du kan bruke avhengig av den aktuelle oppgave. Du kan velge mellom Kontinuerlig autofokus, autofokus med bruk av laser avstandsmåler, autofokus basert på kontrast i bilde og manuell fokus. Intelligent fokus i kombinasjon med FLIRs kvalitetslinser gir deg alltid den beste oppnåelige bildekvalitet.

CA Digiflex MA 400D-250 – Fleksibel strømtang 400A AC

Måler strøm sann RMS

Med CA Digiflex MA 400D-250 kan du måle strømmer fra 0,100A til 400A, strømmålingen foretas med Miniflex strømslangen som er Ø5,5mm i diameter, og kommer derfor inn de fleste steder. Strømslangen er 25cm lang, og er forbundet til instrumentet med en 80 cm lang forbindelsesledning. Som tilbehør kan man kjøpe en magnet, som brukes når instrumentet skal henge på en tavlefront. CA Digiflex MA 400D-250, Ø70 tilfredsstiller EN 61010-1 KAT IV 600V og leveres komplett i blister pakning med 2 LR03 batterier og brukerveiledning.

Eurotest AT – Automatisk installasjonstester

Med automatisk test/godkjennelse og innebygd sikringstabell

Eurotest AT ”AUTO-TEST” revolusjonerer tidsforbruket ved utførelsen av test og målinger etter NEK 400. Aldri har det vært raskere å teste, måle og dokumentere. Automatisk test og godkjennelse – I motsetning til andre installasjonstestere på markedet har Eurotest AT ingen tidskrevende dreieomskifter hvor hver enkelt funksjon skal utføres separat. Velg hvilken testsekvens som skal utføres, koble til instrumentet og trykk på test. Deretter utføres alle målinger automatisk minst 5 ganger raskere enn tidligere. Eurotest AT er forprogramert med alle grenseverdier og etter endt test vises det tydelig på skjermen om måling er godkjent eller ikke ut fra kravene i NEK 400.

Kyoritsu 2433R – Lekkasjestrømtang 400A AC med sann RMS

Kyoritsu 2433R er en praktisk strømtang, som kan måle svært små strømmer. Kyoritsu 2433R er velegnet for å måle små AC strømmer med stor nøyaktighet f.eks. lekkasjestrøm. Instrumentet har topphold for låsning av spiss-verdier, datahold for fastlåsning av øyeblikksverdier, frekvensfilter for frafiltrering av uønskede frekvenser samt auto av f

Kaise SK-8301 – Magnetisk feltmåler

Kaise SK-8301 er et instrument for enkel og nøyaktig måling av elektromagnetisk stråling og felt. Instrumentet har RMS visning og innebygd XYZ triaxial sensor. Kaise SK-8301 måler både Gauss og Tesla og har datahold min/max og auto av funksjon.

Måleområde –50°C til +1350°C
Elma 711 er et termometer til måling av temperaturer med minne for 99 målinger. Elma 711 er beregnet til type K følere, og har stor skjerm for enkel avlesning. Instrumentet har maks-hold, valgfri område °C / °F og displayoppløsning i 1°C eller 0,1°C. I funksjonen maks-hold måler instrumentet kontinuerlig og skjermen viser den høyeste temperaturen som har vært tilstede. “MAKS” symbolet vises i skjermen. Elma 711 leveres med trådføler type K (-50 til 250°C), batteri og brukerveiledning.

10 Overflateføler

Føler dim. 130x8 mm, maks. +900°C.

I tillegg har vi inspeksjonskamera og ulike mindre måleinstrumenter innenfor elektro. Av verktøy har vi ulike driller for større og mindre arbeidsoppgaver.

CA6681 – Kabel, rør- og installasjonssøker

-For søking på både spenningssatt og spenningsløst anlegg

EAN 3760171417911 / E-NR 8030360

CA6681 LOCAT-N er en kabelsøker og metalldetektor for enkel og presis søking av el-kabler og telekabler på både spenningssatt og spenningsløse anlegg. Kodningen er digital som gjør det enkelt å identifisere kabler.

10 Overflateføler

Føler dim. 130x8 mm, maks. +900°C.

I tillegg har vi inspeksjonskamera og ulike mindre måleinstrumenter innenfor elektro. Av verktøy har vi ulike driller for større og mindre arbeidsoppgaver.

Måleutstyr innenfor bygg

Protimeter MMS 2 – fuktmåler

Protimeter MMS 2 er et helt nytt måleinstrument for måling og indikering av fuktighet i materialer og luft. Instrumentet er bygd på den kjente suksessen Protimeter MMS, som kanskje har vært den mest brukte fuktmåleren blant fagfolk i Norge. De viktigste funksjonene fra forgjengeren er selvsagt ivaretatt, i tillegg til en god del nye egenskaper.
Instrumentet er en komplett måler som kan søke etter fukt i alle materialer og måle i tre (%) og betong (RH%). Ved målinger i treverk kan man korrigere for de fleste norske tresorter. Man har også mulighet for å måle duggpunkt, og Protimeter MMS 2 har også innebygd lasertermometer. Med denne kan man måle overflatetemperaturen, og sammen med luftfuktighetsmålingen bestemme om det er fare for mugg på overflaten. Instrumentet har norsk språk i displayet og det er mulig å benytte tilbehør fra “gamle Protimeter instrumenter”. Instrumentet er utstyrt med en stor og tydelig fargeskjerm og har et helt nytt og brukervennlig grensesnitt.

Bosch GLL 3-80

Den kompakte multilinjelaseren for alle typer ingeniørarbeid.  Ubegrensede bruksmuligheter: En horisontal og to vertikale 360°-linjer åpner for en rekke nye bruksområder for samtidig markering, justering og nivellering innendørs. Selvnivellerende (4° på 4 s), svært nøyaktig (± 0,2 mm/m) og med en mottaker på inntil 80 m rekkevidde. Kompakt, enkel å håndtere og svært robust (IP 54).

Bosch detektor D-tect 120

Den intuitive radarskanneren for alle materialer. Spotmåling i stedet for metodemåling muliggjør lokalisering på selv de aller minste flatene Center finder: optisk retningsvisning for nøyaktig lokalisering av objektets sentrum. Lokaliserer objekter på inntil 12 cm dybde i materialet Lydsignal og optisk varsel når et objekt lokaliseres inne i veggen. Instrumentet brukes som hjelpemiddel i forbindelse med hulltaking. Den avdekker evt stenderdverk, vann- og/eller elektroinstallasjoner i veggen hvor det er planlagt hulltaking.

Robotoolz Vector5 – vektorlaser

Dette er en 5-punkts vektorlaser som blant annet benyttes for å kontrollere om utførelsen er i henhold til toleransekrav og da spesielt kontroll av fall til sluk og fall på badegulv samt toleransekrav i etasjeskille.

Elma Laer 1 – lasermåler

Lasermåler med meget stor nøyaktighet til bruk ved avstandsmålinger, høydemålinger samt automatsik beregning av areal og volum.